keskiviikko 2. joulukuuta 2015

Robo-puulaaki: yritysvierailu Pesmelille

Olimme vierailulla Pesmelillä 19. marraskuuta. Itse olin erittäin yllättynyt siitä, mitä siellä ylipäätään tapahtui. Minulla ei ollut lainkaan tietoa siitä, mitä suuressa hallissa tehdään. Pesmel tuottaa maailmanlaajuisesti kuljetus- ja pakkauslinjoja, sekä korkeavarastoja. Työntekijöitä on 172 ympäri maailman, 100 heistä Suomessa.  Tämän lisäksi heitä on esimerkiksi Virossa, USAssa sekä Taiwanissa.  Pesmelin kilpailukyky perustuu innovaatisuuteen, joustavuuteen sekä osaamiseen, ja asiakkaita löytyykin ympäri maailman.

Teoriaosuuden lopuksi kävimme hallissa kiertämässä. Tunnelma siellä oli letkeä. Hallissa oli pienehkö keltainen korkeavarasto, rakennettu työntekijöiden harjoittelua varten. Lisäksi siellä oli kaksi robotin runkoa. Toisessa oli suuri tarttumapinta, jonka toiminta perustuu imukupeissa olevaan alipaineeseen. Sellaisella voidaan liikuttaa esimerkiksi suurien paperirullien päätypahveja.

Pesmel tuottaa robotteja lähinnä paperi- ja metalliteollisuudelle. Tämä Kauhajoelta lähtöisin oleva yritys on perustettu 1978, ja sillä on ollut hyvät ja huonot ajat, mutta nyt sen liikevaihto on ollut jo parin vuoden ajan kiitettävä.

Jemina Mäntymäki

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti