torstai 3. joulukuuta 2015

Porukalla LOPSia VESOmassaLukion tulevaa opetussuunnitelmaa parsittiin kasaan Kauhajoen lukiolla oikein porukalla lauvvantakina 21.11. Paikalle oli kutsuttu koko Jokilarva -lukioverkosto, mutta tulevan kuntaliitoksen takia Kurikka ja Jalasjärvi harjoittelivat keskinäistä yhteistyötä. Meidän kavereiksemme ilmaantuivat kuitenkin niin Teuvan kuin Ilmajoenkin yleissivistävän koulutuksen pikkujättiläiset.

Yhteisen aloituksen ja koonnin välissä harrastettiin opetussuunnitelmien ruotimista aineryhmittäin. Pienemmässä lukiossa kun tuo kollegiaalinen tuki on hyvin vähäistä esim. yhteiskuntaopin tai kemian osalta, kun opettajia ko. aineessa on vain yksi. Nyt pääsi ajatuksiaan tuulettamaan ja uusia ideoita kalastelemaan ihkaelävän kollegan kanssa.


Itse olin ainakin hyvin tyytyväinen päivän antiin. Kemia tuli valtakunnallisten kurssien osalta ruodittua melko hyvin. Jatkoin koulukohtaiset kurssit alustavaan ruotuun lähes saman tien, kun oli kerran vauhtiin päästy. Teemaopinnoista keskusteltiin myös monipuolisesti ja kolmesta virallisesta TO kurssista on jo aika vahva aavistus. Mehän emme toki jätä hommaa siihen, vaan järkkäämme integraatiokursseja keväisellä integraatioviikolla kymmenisen lisää.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti