lauantai 27. elokuuta 2016

Tietokoneen rakenne, verkot ja ylläpito

Teemaviikolla toteutettiin ”Tietokoneen rakenne, verkot ja ylläpito” –kurssi puolen kurssin mittaisena. Opiskelijoita kurssilla oli yhteensä 27. Kurssi aloitettiin tutustumalla tietokoneen komponentteihin, niiden kehitykseen, nykyhinnastoon ja yhteensopivuuteen. Opiskelijat harjoittelivat koulun käytöstä poistetuilla tietokoneilla kasaamista ja päivittämistä.

Seuraava vaihe oli BIOSiin tutustuminen, jonka jälkeen aloitettiin käyttöjärjestelmien asennus. Monet työparit halusivat testata Windows-käyttöjärjestelmän sijasta erilaisia Linux-jakelupaketteja kuten Ubuntu, OpenSUSE, Mint ja tosi vanhoissakin koneissa hyvin toimivaa Damn Small Linuxia.

Luokkaan tehtiin useampia verkkoja ja tutustuttiin lyhyesti kytkimen, reitittimen sekä langattoman tukiaseman toimintaan. WIFI-verkkojen tietoturva-asioita käytiin luonnollisesti myös läpi.

Kurssin lopuksi käytiin tutustumassa kaupungintalon serverihuoneeseen. Yllätys oli monelle suuri, kun huone ei ollutkaan täynnä keskusyksiköitä, vaan paikkaa komisti siisti räkkiservereiden kerros sekä aikamoinen johtoviidakko.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti