tiistai 23. elokuuta 2016

Neuropsykologian syventävä kurssi

Kevään teemaviikolla oli tarjolla neuropsykologian syventävä kurssi, johon osallistui 20 opiskelijaa. Kurssilla opiskeltiin aivojen eri osia, hermoston toimintaa, neurologisia häiriöitä ja sairauksia sekä neuropsykologisia tutkimusmenetelmiä. Kurssi sisälsi itsenäistä tiedonetsintää, esityksiä, esittävää opetusta ja mielenkiintoista visuaalista materiaalia.


Kurssin kohokohta oli vierailu Seinäjoen keskussairaalaan. Pääsimme tutustumaan kolmeen tutkimusyksikköön. Fysiologian ja isotooppitutkimuksen yksikössä meille esiteltiin mm. autonomisen hermoston testejä ja aivojen tumakekuvauksia, joita tehdään parkinsonin taudin diagnostiikassa. Neurofysilogian tutkimusyksikössä opiskelijat pääsivät koehenkilöiksi. Yhdelle opiskelijalle tehtiin EEG-tutkimus ja muutamat opiskelijat pääsivät osallistumaan magneettistimulaatioon, jonka avulla saatiin koehenkilöiden sormet liikkumaan tahdosta riippumattomasti. Meille esiteltiin myös unitutkimuksen tekoa uniapneasairauden diagnostiikassa. Radiologian yksikössä saimme kuulla erittäin asiantuntevaa esitystä aivokuvantamistutkimuksista mm. magneettitutkimuksesta ja tietokonetomografiasta.Asiantuntija kertoo aivokuvantamismenetelmistäFanni valmiina unitutkimukseen.

Kauhajoen muisteneuvolan sairaanhoitaja vieraili kurssillamme ja kertoi muistineuvolan toiminnasta. Saimme myös kokeilla, millaisista muistitesteistä pitäisi selvitä. Kurssiin sisältyi myös toiminnallinen osuus, jossa pienissä ryhmissä askarreltiin muovailuvahasta aivot. Kurssin ohjelmaan kuului myös poliiisin vierailu. Hän kertoi alueemme huumetilanteesta. Kurssi sisälsi paljon tietoa ja viikon aikana tehdyt tuotokset kootttiin Classroomiin, mistä niitä voi myöhemmin kerrata esimerkiksi yo-kirjoituksiin valmistautuessa.


Oppilaiden palautetta kurssista:
Kurssi oli aika mielenkiintoinen ja sain tietoa monista minua kiinnostavista aiheista, esim. erilaisista sairauksista ja välittäjäaineista.

Oli kiva, että päästiin tutustumaan Seinäjoen sairaalaan ja se on mielestäni ehkä kivempaa kuunnella, kun asiantuntiat kertovat kuin se, että lukee kirjasta samoista aiheista. Oli myös kiva, että muistinsairaanhoitaja ja poliisi kävivät kertomassa niin sanotusti niiden näkökulmasta näistä aiheista mitä ollaan täällä käyty läpi.

Kurssi oli mielenkiintoinen ja se syvensi neuropsykologian tietoja

Tulee varmasti olemaan hyötyä kirjoituksiin valmistautuessa

Aihe oli hyvin mielenkiintoinen ja kiinnostava

Vaihtoviikko on mukava kevennys muuten raskaaseen ja harmaaseen arkeen. Saa myös keskittyä kokonaisen viikon aiheeseen, josta pitää.
Kurssi oli todella mielenkiintoinen ja sain siitä paljon hyödyllistä ja kiinnostavaa tietoa. Ja mielestäni on kiva että kurssista sai erilaisia materiaaleja itselle myöhempään käyttöön.
Vierailu keskussairaalassa oli kiva piristys ja vierailijat, jotka kävivät vierailemassa kurssilla kertoivat kiinnostavista asioista. Erityisesti minua kiinnosti huumausaineet, joista meille kertoi poliisi. Myöskin kurssin aikana tekemämme esitelmät antoivat erilaisen tavan opiskella asioita.
Seinäjoen vierailu ja vierailijat olivat ihan parhaita! Enemmän sai tehdä itse, mikä teki kurssista rennon. Aivojen muovailu oli hauskaa ja videot olivat mielenkiintoisia.

Pidin kurssista ja sen joustavasta suunnitelmasta hyvin paljon. Opin todella paljon uutta, mikä on ihmeellistä ottaen huomioon, että siihen meni vain viikko. Kaikki tuntui hyvältä.

Matka oli kiva ja opettavainen, ja vierailijoiden vierailut todella mielenkiintoiset ja opettavaiset; tykkäsin kovasti niistä ja olisin ehkä voinut kuunnella vielä vähän kauemmin, varsinkin niistä huumejutuista, koska ne vaikuttivat mielenkiintoisilta ja lisäsivät paljon sitä tunnetta, etten koskaan kokeile niitä.Neuropsykologian kurssi on päättynyt ja paljon on tullut tietoa aivoihin!

Kurssia opetti Sirpa Löytöluoma-Herrala

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti