keskiviikko 17. helmikuuta 2016

Taas 3 Abitti-koetta langattomalla verkolla pidetty

Pidin tällä koeviikolla Abitti-kokeen 3:lle ryhmälle eli yhteensä 63 opiskelijalle Nettiniilo-wlan-tukiaseman avulla. Suurin yksittäinen ryhmä oli 24 opiskelijaa. Näissä yhteensä epäilen yhtä tapausta, jossa kokelaan kone olisi tippunut wlanista johtuen langattomasta yhteydestä. Tämän lisäksi kokelaiden koneissa ilmeni joka ryhmässä joitakin ongelmia, jonka vuoksi kone jouduttiin käynnistämään uudelleen tai vain odottelemaan hetken, mutta kaikissa ongelmatapauksissa takaisin wlaniin pääsemisessä ei ollut mitään ongelmia.

Myös kokeen alussa wlaniin pääseminen toimi hyvin: vain joissain tapauksissa joutui yrittämään parin sekunnin päästä uudelleen, kun wlan-yhteyksiä ei heti ollut näkyvissä. Applen koneista yksi probook ei suostunut löytämään wlania ollenkaan ja se pantiin langalliseen verkkoon. Toinen applen kone lähetti valvojan paneeliin ongelma-viestiä kun kokelas ei juuri silloin kirjoittanut, mutta yhteys palasi aina automaattisesti.

Koulumme kotisivulla julkaistun taulukon ohjeiden avulla ja omia koneita syväsammuttamalla (virtapainike pohjassa 10 s.) ne saatiin poikkeuksetta boottautumaan Abitti-tikulta. Liitetiedostojen lisääminen koetehtäviin ei vielä Abitissa ole ihan niin joustavaa kuin voisi toivoa. Yhden kokeen kohdalla tuli hieman sähläystä liitteiden kanssa, mutta sekin ogelma ratkesi näyttmällä kyseinen aineisto projektorilla valkokankaalla.

Abitti vaikuttaa jo nyt erittäin toimivalta kurssikoetyökalulta etekin langattoman verkon kanssa, kun piuhoja ei tarvitse viritellä. Uudehkojen kannettavien akutkin nimittäin riittävät hyvin yhden kurssikokeen ajan.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti