perjantai 4. syyskuuta 2015

Liikettä ja vipinää OPS-vuonna

Koulun alusta tuntuu olevan vain hetki ja kuitenkin ollaan jo syyskuussa ja syksyn kirjoitusten alussa. Hankkeen ensivaiheen suunnittelussa on päästy alkuun. Ohjausryhmä muodostettiin eri aineiden opettajista elokuun helteillä. Mukana on edustettuna kemia (koordinaattori), rehtori/lyhyet kielet, fysiikka/matematiikka, historia/yhteiskuntaoppi, musiikki, psykologia/uskonto sekä maantiede/biologia. Tämä porukka ohjaa kaikkien toimintaa, koska hanke OPS-työhön nivoutuvana kaikkia tarvitsee.

Tähtitieteen kurssi on saatu alkuun, lähiopetuksen ja TVT:n avulla. Talven pimeiden tullen on tarkoitus vielä tähtiä tutkia lähemminkin. Itse käväisin Tulevaisuuden lukio-seminaarissa Helsingissä kuuntelemassa muiden esityksiä ja vaihtamassa ajatuksia toisten opettajien, rehtoreiden tai sivistysjohtajien kanssa. 

Tänään pohdittiin arvopohjaa ja toimintakulttuuria uuteen lukion opetussuunnitelmaan. Puhuttavaa riitti ja kerrankin oli siihen aikaa, kun opiskelijat olivat taksvärkissä. Alkuun on nyt päästy ja työtä riittää.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti