torstai 17. syyskuuta 2015

Hankkeen käynnistelyä

Hankeryhmän kokoonpano vahvistettiin opettajainkokouksessa ja mukana ovat humanisteista Johanna Nurmela-Ranta ja Sirpa Löytöluoma-Herrala, luonnontieteilijöistäSimo Tolvanen ja Marjo Nuuttila, atk-asiantuntijoista Sami Joensuu ja Heikkki Luoma sekä hallinnosta rehtori Virpi Nyman ja yours truly. Kielet tulevat edustetuksi Samin ja Virpin hahmoissa.

Pidimme hankeryhmällä ensimmäisen kokouksen tiistaina suunnitellaksemme etenemisjärjestystä. Samalla koordinoimme hanketta yhteen koulun Erasmus+ -hankkeen kanssa. Tähtitieteen kurssi ja luonnontieteiden työkurssit ovat jo toki käynnistyneet. Näiden kurssien yhteydessä on tarkoitus kokeilla hankkeen teemoja oppiaineksen integroinnin ja omien visuaalisten tuotosten muodossa. YO-kokeiden sähköistymiseen olemme myös jo varautuneet järjestämällä koeviikolla useita Abitti-kokeita.

Päätimme edetä Chromecast laitteiden hankintojen kanssa pikimmiten. Samoin laitamme hankintaan MacBookin iPad laitteiden ja AppleTV-laitteiden konfigurointiin. Jos visualisointilaitteiden ongelmat saadaan fiksusti ratkaistua, voimme detä myös tuotosten suhteen uudella tarmolla. Padien hankinta odottelee vielä viime lukuvuonna havaittujen ongelmien ratkaisua niin iCloudin kuin appsien hankinnankin suhteen. Koulutuksia hankkeen teemoista on tyrkyssä mukavasti. Sovimme koulutuksiin osallistumisista ja käytännössä kaikille ryhmäläisille löytyi ainakin yksi kohde heti syksyksi. Koulutuksista ja kokeiluista raportoidaan mm. tämän blogin kirjoitusten muodossa.

Hankkeelle on luotu sekä hallintoverkkoon että GoogleDiveen oma kansionsa. Driven hansio on hankeryhmän ja hallintoverkon kansio koko opettajakunnan käytössä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti