maanantai 11. tammikuuta 2016

Teemaopintojen suunnittelua

Eilen kokoustettiin ja visioitiin kovasti teemaopintokurssia TVT-asioihin liittyen. Otsikoksi muodostui TVT opintojen tukena. Kurssia suunnitelaan lukionsa aloittaville heti ensimmäiseen jaksoon ja ajatuksena olisi käydä kerralla läpi mahdollisimman paljon tieto- ja viestintätekniikkaan liittyviä taitoja, joita nykypäivän lukio-opiskelu vaatii.

Listalle nouusevat silloin esim.
- Google drive
- Google Classroom
- Muut oppimisalustat
- Abitti-kokeen suorittaminen
- YTL:n ohjelmapakettiin tutustuminen
- Esseevastauksen muotoilu
- Koulun omat käytänteet ja netiketti

Samassa pyritään luomaan systeemi, jossa koulutetaan osa opiskelijoista vertaistutoreiks, joilta voi tarvittaessa pyytää apua pieniin TVT-ongelmiin. Näillä eväillä toivotaan lukion digiloikan hieman helpottuvan. Merkittävästä kurssista on siis kyse, eikä suunnittelu ala ainakaan liian aikaisin. Tämä on mahdollisuus, joka voi poikia paljonkin helpotusta normaaliin arkipäivään.

Ongelmiakin toki voi syntyä esim. tällaisen moniopettajaisen kurssin sijoittamisessa lukujärjestyksiin. Ajattelimme kolmisarjaisessa koulussamme jakaa n. 6 viikon kurssin kolmeen 2 vko moduliin, joissa on kussakin oma vastuuopettajansa. Rinnakkaiset opetusryhmät kiertäisivät opettajalta toiselle 2 vko sykleissä, jolloin sekä opettajalle että opiskelijoille muodostuisi täysi nauha. Jatkamme kehittelyä ja raportoimme kohta lisää.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti